Smart City: hoe bewust is de smart citizen? (KNVI Super Tuesday webinar)

KNVI Super Tuesday webinar – 6 juni 2023 van 16:00 – 17:30 uur

Ben jij je als burger bewust van de veranderingen in je leefomgeving door de digitalisering? En welke impact deze veranderingen hebben op hoe we ons gedragen en hoe veilig we ons voelen? Tijdens deze Super Tuesday wordt ingegaan op actuele vragen rondom het thema ‘Smart City’, de slimme stad.
Als je je huis uitstapt sta je direct midden in de openbare ruimte. Met de digitalisering van onze leefomgeving is die openbare ruimte aldoor aan het veranderen. Denk bij digitalisering van onze leefomgeving aan de camera aan het huis van je buren, de slimme lantaarnpaal die met je meekijkt of als je met het 6G netwerk straks zelf de bron wordt van energie en doorgeefmechanisme van signalen.
Daarnaast gebruiken we deze ruimte zelf ook anders dan voor het digitale tijdperk. Je kijkt op je smartphone naar berichtjes op whatsapp en insta, terwijl je op een rustig plekje in het park zit of wandelt door de binnenstad waar allerlei instanties met je meekijken.

Ben jij je als burger hiervan bewust? En welke impact hebben de digitale veranderingen in onze leefomgeving op hoe we ons gedragen en hoe veilig we ons voelen?

  • Wie ontwerpt eigenlijk de slimme openbare ruimte?
  • Welke persoonlijke en publieke waarden worden geraakt door de slimme stad en tot welke dilemma’s leidt dat?
  • Moeten we daar niet vaker over in gesprek met elkaar? Samen met bewoners, samen met ontwerpers (uit de IT, overheid, designwereld en kunstwereld).
  • Welke ontmoetingen zijn dan nodig om anders (en inclusiever) te denken en daarna te doen?

Want één ding is duidelijk. Niemand weet alles. Als we al iets weten van de toegang tot informatie of de inzet van IT dan is het vaak vanuit één expertise of invalshoek. We zitten allemaal in een veranderende wereld door digitalisering en niemand weet wat er nog komt, maar samen bepalen we wel wat normaal is en wat niet.

Aanmelden kan via de website. Voor KNVI-leden gratis, voor niet-leden EUR 25,00 (exclusief BTW).

Op elke eerste dinsdag van de maand verzorgt de KNVI een webinar of live event in de ‘Super Tuesday’ reeks. Deze reeks vormt een gebalanceerde afspiegeling van de verschillende disciplines binnen de KNVI op het gebied van Informatiemanagement, Informatietechnologie en Informatievoorziening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *