Seminar: Bibliotheekpersoneel: identificeren, kwalificeren, aannemen en trainen

Maandag 15 maart 2021; 11:00 – 12:00 uur (CET)

De rol van bibliotheken verandert snel. Dit roept de vraag op wat voor soort personeel bibliotheken nodig hebben om deze veranderingen succesvol door te voeren. Bekwaam personeel is cruciaal voor positieve gebruikerservaringen, maar welke competenties hebben we nodig? We zien een tendens om af te stappen van ‘klassieke’ bibliotheekvaardigheden naar meer algemene vaardigheden, zoals technisch onderlegd en ondernemend. Hoe rekruteren we onze toekomstige collega’s? Het kan een uitdaging zijn om de mensen aan te trekken die we nodig hebben als de eerste associatie met bibliotheken over de hele wereld ‘boeken’ is in plaats van ‘databases’. Hoe kunnen bibliotheekscholen in Duitsland bijdragen aan de opleiding van ons toekomstige personeel? Of moeten we ons meer richten op training op het werk zoals in Nederland?

Sprekers:

• Ute Engelkenmeier, hoofd service en informatie, Technische Universiteit Dortmund
• Matthijs van Otegem, directeur Bibliotheek, Erasmus Universiteit Rotterdam

Moderator:

  • Harm Derks, Head Library Services, Free University Amsterdam

Het online seminar is gratis en in het Engels. Het seminar wordt niet opgenomen. Registratie is vereist: https://eur-nl.libcal.com/calendar/BID-FOBID-webinars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *