Quantum Computing: hoe kan je sturen op toekomstige technologie die (nog) niemand begrijpt?

KNVI Super Tuesday webinar – 03 mei 2022 van 16:00 – 17:30 uur

Webinar over de toekomst van Quantum Computing, zonder dat je inhoudelijke kennis nodig hebt.

Problemen oplossen die voorheen niet opgelost kunnen worden, dat lijkt de belofte van quantum computing. Het is de volgende stap in de computerwetenschap. Door computers te bouwen middels ‘quantummagic’, zoals entanglement, interference en Super Posisitions kunnen we andere algoritmes uitvoeren dan voorheen mogelijk was.

De wetenschap is helaas nog niet zo ver dat we quantum computers hebben die meer kunnen dan traditionele computers. Toch zijn er al vele bedrijven bezig met de ontwikkeling van QC-applicaties, wordt er geprogrammeerd voor hypothetische quantum computers en wordt er gewerkt aan encryptie die niet door QC gekraakt kan worden.

Julian van Velzen (hoofd Quantum Lab van Capgemini) zal niet tot in detail uitleggen hoe quantum computing werkt, maar zal wel vertellen hoe bedrijven en de overheid zich voorbereiden op de komst van quantum computers.

Aanmelden kan tot 25 april. Voor KNVI-leden gratis, voor niet-leden EUR 25,00 (exclusief BTW).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *