Informatiehuishouding van de overheid, de bezem erdoor? (KNVI Super Tuesday webinar)

KNVI Super Tuesday webinar – dinsdag 4 april 2023 van 16:00 – 17:30 uur.

Voor het goed functioneren van onze democratische rechtsstaat is het essentieel dat de Rijksoverheid zijn informatiehuishouding op orde heeft. De volledigheid en betrouwbaarheid van overheidsinformatie dient de democratische verantwoording, maar ook de individuele belangen van rechthebbende en rechtzoekende burgers. Getriggerd door de toeslagenaffaire is er een meerjarenplan ‘Open op orde’ richt zich op de structurele verbetering van de informatiehuishouding binnen de gehele Rijksoverheid.

Voor de informatieprofessional betekent dit een bredere en belangrijkere rol: met hun kennis en kunde nemen ze de Rijksorganisaties aan de hand om die informatiehuishouding op orde te krijgen.

In deze Super Tuesday:

  • een kijkje in de keuken van rijksonderdelen: hoe geven zij handen en voeten aan het op orde brengen van de informatiehuishouding?
  • een blik op de toekomst: wat is de rol van informatie voor andere functies en rollen binnen het Rijk en welke competenties zijn nodig om toekomstbestendige informatieprofessionals op te leiden?

Guido Ongena zal met een aantal interessante tafelgasten in gesprek gaan. Wie? Dat blijft nog even een verrassing!

Aanmelden kan via de KNVI website. Voor KNVI-leden gratis, voor niet-leden EUR 25,00 (exclusief BTW).

Op elke eerste dinsdag van de maand verzorgt de KNVI een webinar of live event in de ‘Super Tuesday’ reeks. Deze reeks vormt een gebalanceerde afspiegeling van de verschillende disciplines binnen de KNVI op het gebied van Informatiemanagement, Informatietechnologie en Informatievoorziening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *