Utrecht Universiteitsbibliotheek Personeel Trainingsweek 2023: The Future Proof Library

Bibliotheekmedewerkers zijn van harte uitgenodigd om samen met de Universiteitsbibliotheek Utrecht een internationale Staff Training Week te organiseren van 13-17 november 2023. Het overkoepelende thema is ’the Future Proof Library’.

Universiteitsbibliotheken krijgen steeds meer te maken met nieuwe technologie├źn, voortschrijdende digitalisering en veranderende behoeften van onderzoekers en studenten. Deze ontwikkelingen hebben invloed op alle aspecten van de bibliotheek. Tijdens deze personeelsweek richten we ons op de uitdagingen en veranderingen die we ervaren op het gebied van toegankelijkheid en vindbaarheid van wetenschappelijke informatie.

De Universiteitsbibliotheek Utrecht stimuleert graag de uitwisseling van kennis en ervaringen over een breed scala aan onderwerpen, waaronder:

  • – Linked Open Data;
  • – Metadata;
  • – Openstellen van de collecties (o.a. digitalisering).

Het programma bestaat uit presentaties van medewerkers van de Universiteit Utrecht, presentaties van deelnemers en interactieve sessies. Deelnemers krijgen waardevolle mogelijkheden om kennis uit te wisselen, van elkaar te leren en actief deel te nemen aan verrijkende discussies.

Aanmeldingen zijn welkom van toegewijde professionele bibliotheekmedewerkers die momenteel werkzaam zijn bij universiteiten of andere onderzoeksgerichte bibliotheken en ervaring hebben met het bevorderen van de toegankelijkheid en het vergemakkelijken van de vindbaarheid van wetenschappelijke informatie. We verzoeken elke kandidaat om inzicht te geven in hun lopende projecten, hun aansluiting bij de doelstellingen van het programma en hun verwachtingen voor de trainingservaring.

Werktaal
De werktaal is Engels. We raden ten minste een B2 (CEFR) communicatieniveau aan.

Aanmelding
Europese collega’s die deelnemen aan het programma moeten financiering ontvangen van het Erasmus Mobiliteitsprogramma voor Personeel van hun thuisinstelling. De deadline voor aanmelding is vrijdag 18 augustus 2023. We nodigen je uit om het online aanmeldingsformulier in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *