KNVI Event 2023 – Gaat ChatGPT alles veranderen?

Donderdag 23 november 2023 van 13:30 uur tot 18:15 uur (locatie – Nationaal Archief, Den Haag)

Het jaarlijkse event vindt dit jaar plaats bij het Nationaal Archief in Den Haag en staat in het teken van ChatGPT en AI. Sommigen noemen deze slimme software de meest impactvolle nieuwe technologie sinds het internet. Maar hoe revolutionair is ChatGPT werkelijk? Schuilt in de ogenschijnlijke ‘goede’ teksten niet juist het gevaar van het programma? En in hoeverre gaat ChatGPT de wereld van de informatieprofessional veranderen? Deze en andere vragen staan centraal op het KNVI Event 2023.

De hoofdspreker van de dag is hoogleraar Computationele Lexicologie Piek Vossen. Vossen ontwikkelt computermodellen die taal begrijpen en wordt beschouwd als de belangrijkste Nederlandse onderzoeker op het gebied van text-mining. Hij richt zich in eerste instantie op “de functionaliteit en werking” van AI / ChatGPT. Vanzelfsprekend neemt Piek Vossen ons ook mee in de onmogelijkheden, de vragen die nog open staan, de te verwachten ontwikkelingen en de impact van ChatGPT.

Deelname aan dit event is kosteloos voor KNVI-leden. Ben je geen KNVI-lid dan zijn de kosten voor deelname € 50,- exclusief btw.

Meer informatie is te vinden op de KNVI website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *