Green IT – de misconcepties over energieverbruik van IT (KNVI Super Tuesday webinar)

KNVI Super Tuesday webinar – 7 november 2023 van 16:00 – 17:30 uur (online)

Elke IT-gebruiker weet dat hij of zij invloed heeft op het energieverbruik van IT. Bijvoorbeeld omdat je frequent dezelfde grote bestanden naar de cloud back-upt of het apparaten op stand-bymodus laat staan. Toch is het kennisniveau laag over wat IT nu daadwerkelijk aan energie verbruikt, zegt Bernard van Gastel, universitair docent Duurzame Digitalisering aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Bij de inkoop van apparatuur wordt er misschien wel op duurzaamheid gelet, maar als het om software gaat is het helemaal geen thema. Terwijl juist software en data een belangrijke oorzaak zijn van het grootverbruik van energie door IT.

Tijdens deze Super Tuesday gaan we in gesprek over duurzame IT en wat je daar als IT’er aan kunt doen. Natuurlijk behandelen we de bekende grootverbruikers als datacenters of blockchain, maar we gaan vooral in op de misconcepties die er zijn. Want die zijn er voldoende, zegt Van Gastel.

Uiteraard gaan we ook in op de oplossingen. Wat kun je vanuit verschillende rollen doen om bij te dragen aan een duurzamere wereld ondanks dat jouw organisatie of jezelf een gebruiker bent van IT.

Meer informatie is te vinden op de KNVI website. Voor KNVI-leden gratis, voor niet-leden EUR 25,00 (exclusief BTW).

Op elke eerste dinsdag van de maand verzorgt de KNVI een webinar of live event in de ‘Super Tuesday’ reeks. Deze reeks vormt een gebalanceerde afspiegeling van de verschillende disciplines binnen de KNVI op het gebied van Informatiemanagement, Informatietechnologie en Informatievoorziening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *