Publiek Domein Dag 2024 – kom ook!

1 januari is het weer Publiek Domeindag. In 2024 vieren we dat de auteursrechtelijke restricties op veel werken vervallen die gemaakt zijn door mensen die in 1953 zijn overleden. Dat betekent dat vanaf die dag hun werk in het publieke domein valt en voor veel meer doeleinden gebruikt kan worden. Dit jaar zit daar werk tussen van vele schilders, illustratoren, fotografen, schrijvers en architecten. 

Op 12 januari wordt dit gevierd bij Beeld & Geluid in Hilversum tussen 09:00 en 17:00 met aansluitend een borrel.

Tijdens deze dag kijken we niet alleen terug naar het verleden. We kijken ook naar het heden en de toekomst. Zo wordt er een update gegeven over het gebruik van werken in het publiek domein. En wordt stilgestaan bij de veranderingen in auteursrecht en de benadering ervan, dit kan tenslotte invloed hebben op het publiek domein van de toekomst.

Meer informatie op de website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *