Wat kan wel, wat mag niet? Auteursrecht voor erfgoedorganisaties – Netwerk Digitaal Erfgoed

Auteursrechtdag georganiseerd door het Netwerk Digitaal Erfgoed op 7 nov 2023 in de OB Utrecht

Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van auteursrecht? En welke regels en uitzonderingen zijn voor erfgoedprofessionals van belang? Op deze Auteursrechtendag praten experts je helemaal bij.

Regels, uitzonderingen en ontwikkelingen

Organisaties werken aan het vergroten van de toegankelijkheid en de vindbaarheid van digitaal erfgoed voor de gebruiker. Veel is mogelijk op technisch gebied, en dat geldt ook voor samenwerking. Maar het vrijgeven van al het erfgoed is niet altijd mogelijk vanwege auteursrechtelijke beperkingen. Auteursrecht speelt dus een grote rol in het werk van collectiebeheerders, vooral wanneer de collecties relatief jong zijn.

Er zijn allerlei standaardregels en uitzonderingen binnen het auteursrecht waar collectiebeheerders rekening mee moeten houden. Bovendien hebben er de afgelopen jaren belangrijke ontwikkelingen plaatsgevonden op zowel nationaal als Europees niveau met betrekking tot het auteursrecht. Welke dat zijn, hoor je tijdens de Auteursrechtendag.

Ga naar de website voor meer informatie en inschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *